Навчально-практичний семінар «Пріоритетні напрями розвитку технічного регулювання в Україні в контексті Європейської інтеграції та членства у Світовій організації торгівлі»

ДП НДІ «Система»

Науково-навчальний центр ДП НДІ «Система» в період з 1 по 3 березня 2017 р. проводив навчально-практичний семінар на тему «Пріоритетні напрями розвитку технічного регулювання в Україні в контексті Європейської інтеграції та членства у Світовій організації торгівлі», який проходив в смт. Славське Львівської області.

Теми, які були винесені на семінар для обговорення:

  1. Сучасний стан та особливості реалізації державної політики у сфері метрології, стандартизації, оцінки відповідності та якості.
  2. Міжнародне співробітництво у сфері технічного регулювання. Особливості реалізації промисловими підприємствами України міжнародних угод.
  3. Освітня та наукова діяльність в галузі метрології, стандартизації, сертифікації та оцінки відповідності.
  4. Сучасний стан та перспективи розвитку еталонної бази України.
  5. Реалізація державного метрологічного нагляду в Україні.

В семінарі прийняли участь керівники обласних метрологічних центрів України.

В роботі семінару взяв участь з доповіддю заступник директора департаменту технічного регулювання, начальник управління метрології Ю.М.Попруга

В дискусіях приймали участь науковці-метрологи Національного університету «Львівська політехніка» проф. Стадник Б.І. та проф. Микийчук М.М.

Метою семінару було обговорення особливостей діяльності з технічного регулювання в Україні, її освітні аспекти та дискусії керівників метрологічних центрів щодо шляхів оптимального вирішення існуючих питань в контексті  міжнародних вимог.